Thursday, January 10, 2013

Bill Gates: 11 lucruri pe care elevii nu le-au învăţat şi nu le vor învăţa la şcoală

Am gasit pe Facebook o lista cu 11 lucruri pe care Bill Gates le-a mentionat intr-un discurs la un liceu, lucruri pe care elevii nu le-au învăţat şi nu le vor învăţa la şcoală.

"El a scos în evidenţă faptul că sentimentul de automulţumire şi învăţăturile"corecte" din punctul de vedere al politicilor educaţionale au creat o
generaţie de copii care nu au deloc noţiunea de realitate şi desprefelul în care realitatea aceasta i-a destinat eşecului în lumea reală.

Regula nr. 1: Viaţa nu e dreaptă - obişnuieşte-te cu ideea!
Regula nr. 2: Lumii prea puţin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se aşteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulţumit de tine însuţi.
Regula nr. 3: Nu vei câştiga 60.000$ pe an de îndată ce părăseşti băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii cu telefon
în maşină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.
Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o sa ai un şef!
Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau şansă.
Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tăi, aşa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greşelile tale, ci învaţă din ele.
Regula nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi ca acum. Au ajuns aşa din cauză că trebuie să-ţi plătească
cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla
de paraziţii generaţiei părinţilor tăi, încearcă să-ţi despaduchezi propriul dulap.
Regula nr. 8: Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa NU. În unele şcoli s-au abolit corigenţele şi elevul poate
încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viaţa reală.
Regula nr. 9: Viaţa nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere şi pe angajatori nu îi interesează să te ajute "să te regăseşti". Faci asta în timpul tău liber.
Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viaţa reală. În viaţa reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele şi să meargă la serviciu.
Regula nr. 11: Fiţi amabili cu tocilarii. Există şansa ca in viitor să lucraţi pentru vreunul dintre ei."


PS. In ceea ce priveste Bill Gates, cred ca este un om total iesit din tipare, fiindca imi aduc aminte de ce imi povestea despre el unul din clientii nostri, care asigura transportul pentru majoritatea vedetelor care viziteaza Romania si apeleaza la servicii VIP. La prima vizita in Romania a lui Bill Gates au pregatit la aeroport cateva limuzine de ultima generatie si un microbuz pentru staff, iar Bill a preferat sa foloseasca microbuzul. Va inchipuiti socul trait de soferul microbuzului care nu se astepta sa fie el cel care sa-l conduca pe Mr. Gates. Are si meseria de sofer avantajele sale, nu? :)

1 comment:

Robintel said...

Mai sunt câteva:

1. Schimbă-ți locul de muncă de mai multe ori până la 30 de ani.
2. Prestează orice muncă ai avea la nivelul maxim de care ești capabil.
3. Dacă-ți este rușine cu ceea ce faci, lasă-te.